Personlighet – Hjernen & vår indre verden

Vi har noen vaner, noen typiske reaksjonsmønstre, måter å tenke og føle på i ulike situasjoner og en rekke preferanser som utgjør vår personlighet.

Hør hele videoforedraget her

Personligheten vår består av en rekke ulike elementer. Vi har noen vaner, noen typiske reaksjonsmønstre, måter å tenke og føle på i ulike situasjoner og en rekke preferanser. Ingenting er helt stabilt, men noen tendenser er ganske stabile og vedvarer over tid. Personligheten vår defineres på mange måter, og selv tenker jeg at det handler om summen av alle de tilbøyelighetene som er typiske for meg og mitt liv. Det betyr ikke at jeg ikke kan endre meg, men det vil sjelden skje i et omfang hvor folk tenker at jeg plutselig har blitt en helt annen person. I dagens episode skal vi inn i hjernens biologi, samtidig som vi skal se på de mentale operativsystemene som er installert i denne biologien. Oppveksten og erfaringene våre former oss, og de former hjernen og dens fungering i fremtidige situasjoner. Velkommen til en bio-psyko-sosial episode av SinnSyn her på SinnSyns mentale helsesenter.

Sondre Risholm Liverød er psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi. Han jobber som terapeut og teamleder ved en poliklinikk for gruppepsykoterapi ved Sørlandet sykehus i Kristiansand. Han driver nettmagasinene WebPsykologen.no og Psykolog.com, som sikter på å formidle psykologi på en anvendelig måte gjennom artikler og videoforedrag. Han underviser i utviklingspsykologi ved Universitetet i Agder. I 2016 ga han ut boken «Selvfølelsens psykologi», og i 2017 kom boken «Jeg, meg selv og selvbildet». I 2018 ble «Psykologens journal» publisert på Cappelen Damm. Denne boken beskriver psykologens møte med livets store spørsmål. I regi av WebPsykologen.no har Sondre også en podcast som heter SinnSyn. Her publiserer han ukentlige foredrag og samtaler om psykologi, filosofi og livssyn. I forbindelse med «Psykologens journal» har Sondre hatt mange samtaler med Pastor Rune Tobiassen. En del av disse samtalene er spilt inn på en podcast som heter «Pastoren & Psykologen». Alle podcastene er tilgjengelige på WebPsykologen.no, iTunes og en del andre plattformer. På YouTube har WebPsykologen en egen kanal hvor Sondre har publisert over 100 videoer. Ønsker du å følge aktiviteten, er det fortrinnsvis WebPsykologens Facebook-side som holder deg oppdatert.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here