#18 – Hva er det egentlig som hjelper?

  SinnSyn
  #18 - Hva er det egentlig som hjelper?
  /

  Hei og velkommen til episode 18. Denne gangen skal du få høre et foredrag fra september 2016. Tema i denne episoden er måter å forstå mennesker på. Det handler om hvordan vi skal forstå våre utfordringer fra så mange innfallsvinkler som mulig. I dette foredraget rir jeg en av mine største kjepphester gjennom tidene. Jeg har alltid vært opptatt av selvutvikling og hvordan mennesker kan forandre seg eller få det bedre. Spørsmålet i dette foredraget er hva som egentlig hjelper mot psykiske plager. Hva kan vi gjøre når vi opplever for mye stress, depresjon, angst, stadig motløshet, kroppslige plager, mangel på energi eller andre utfordringer i hverdagen? I foredraget refererer jeg stadig til en plansje. Det er den du ser her:

   

  tverrfaglighet

   

  Gjennom hele året har jeg reist mye rundt i Norge og snakket om psykisk helse for «folk flest». Litt av hensikten med disse foredragene, har vært å promotere boken jeg har skrevet om selvfølelse. I hele mitt yrkesaktive liv har jeg vært interessert i å formidle psykologi på en lettfattelig måte. Boken som heter «selvfølelsens psykologi» føyer seg inn i dette prosjektet. Denne boken er den første i en triologi om selvfølelse. Mitt prosjekt har vært å lese de mest solgte psykologi, filosofi og selvhjelpsbøkene gjennom tidene for å finne ut hva de «klokeste» hodene har sagt om å leve best mulig. Deretter har jeg oppsummert ideene og forsøkt å finne ut hvordan vi kan anvende teoriene i hverdagen. Dette prosjektet har jeg jobbet med i snart 10 år, og hver uke gjør jeg øvelser og diskuterer nye ideer i en gruppe på 20 mennesker. Resultatet av dette prosjektet har blitt til boken «selvfølelsens psykologi» Dersom du liker innholdet i disse podcastene, vil du finne samme «takt og tone» i boka. For deg som er interessert, håper jeg at du klikker deg inn på linken hvor boken er tilgjengelig for 305 kroner med fri frakt og rask levering. I første omgang ga jeg ut denne boken på eget forlag. Etter noen måneder fant jeg ut at jeg elsker å skrive og formidle psykolog, men jeg egner meg dårlig for salg og distribusjon. Nå har Portal Forlag overtatt boken og gitt den ut i en forbedret versjon med over 100 fargeillustrasjoner. Mens jeg produserte boken i USA med lang levering og dyr frakt, kan Portal forlag produsere boken lokalt, og den sendes fra sentraldistribusjon i Oslo. Her på WebPsykologen selger vi nå den nye utgaven til best pris.

  bilde-til-topp-med-pris

   

  Psykologspesialist
  Sondre Risholm Liverød
  WebPsykologen.no

  Sondre Risholm Liverød er psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi. Han jobber som terapeut og teamleder ved en poliklinikk for gruppepsykoterapi ved Sørlandet sykehus i Kristiansand. Han driver nettmagasinene WebPsykologen.no og Psykolog.com, som sikter på å formidle psykologi på en anvendelig måte gjennom artikler og videoforedrag. Han underviser i utviklingspsykologi ved Universitetet i Agder. I 2016 ga han ut boken «Selvfølelsens psykologi», og i 2017 kom boken «Jeg, meg selv og selvbildet». I 2018 ble «Psykologens journal» publisert på Cappelen Damm. Denne boken beskriver psykologens møte med livets store spørsmål. I regi av WebPsykologen.no har Sondre også en podcast som heter SinnSyn. Her publiserer han ukentlige foredrag og samtaler om psykologi, filosofi og livssyn. I forbindelse med «Psykologens journal» har Sondre hatt mange samtaler med Pastor Rune Tobiassen. En del av disse samtalene er spilt inn på en podcast som heter «Pastoren & Psykologen». Alle podcastene er tilgjengelige på WebPsykologen.no, iTunes og en del andre plattformer. På YouTube har WebPsykologen en egen kanal hvor Sondre har publisert over 100 videoer. Ønsker du å følge aktiviteten, er det fortrinnsvis WebPsykologens Facebook-side som holder deg oppdatert.

  LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here