#22 – Fortiden lever i nåtiden

  Dagens tema peker helt tilbake til Sigmund Freud. I denne episoden skal jeg begynne med å referere fra en artikkel jeg har skrevet om dette tema. Deretter skal du få være med inn på Universitetet i Agder hvor jeg holdt et foredrag om hvordan vi påvirkes av fortiden. Mange av teoriene i kjølevannet av Freud har fokusert på hvordan menneskers erfaringer og fortid påvirker hvordan vi tenker, føler og handler i dag. Vi tror kanskje at vi tar objektive og rasjonelle avgjørelser i mange situasjoner, men oftere enn vi tror er alle våre innskytelser influert av fortiden uten av vi er klar over dette.

  I denne podcasten drøftes også det faktum at vi av og til glemmer navn. Handler det om dårlig hukommelse, eller er dette også et fenomen som har røtter i ubevisste krefter vi ikke makter å vedkjenne oss? Tør du å lodde dybden i deg selv?

   

  Av Sondre Risholm Liverød
  Psykologspesialist
  WebPsykologen.no

  Sondre Risholm Liverød er psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi. Han jobber som terapeut og teamleder ved en poliklinikk for gruppepsykoterapi ved Sørlandet Sykehus i Kristiansand. Han driver nettmagasinene WebPsykologen.no og Psykolog.com som sikter på å formidle psykologi på en anvendelig måte gjennom artikler og videoforedrag. Han underviser i utviklingspsykologi ved Universitetet i Agder. I 2016 ga han ut boken «Selvfølelsens Psykologi» og i 2017 kom boken «Jeg, meg selv og selvbildet».

  LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here