#3 – Selvmord

  SinnSyn
  #3 - Selvmord
  /

  selvmord pa verdensbasisDenne episoden tar for seg et vanskelig og alvorlig tema: Selvmord. Suicidologi er vitenskapen om selvmord, selvdød, frivillig død eller suicid. I dette foredraget tar jeg for meg psykologiske, sosiologiske og filosofiske perspektiver på en aktiv handling med døden til følge. Foredraget er et opptak fra 2011. På WebPsykologen har vi skrevet 15 artikler om selvmord. Du finner dem her.

   

  Sondre Risholm Liverød
  Psykologspesialist
  WebPsykologen.no

  Sondre Risholm Liverød er psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi. Han jobber som terapeut og teamleder ved en poliklinikk for gruppepsykoterapi ved Sørlandet sykehus i Kristiansand. Han driver nettmagasinene WebPsykologen.no og Psykolog.com, som sikter på å formidle psykologi på en anvendelig måte gjennom artikler og videoforedrag. Han underviser i utviklingspsykologi ved Universitetet i Agder. I 2016 ga han ut boken «Selvfølelsens psykologi», og i 2017 kom boken «Jeg, meg selv og selvbildet». I 2018 ble «Psykologens journal» publisert på Cappelen Damm. Denne boken beskriver psykologens møte med livets store spørsmål. I regi av WebPsykologen.no har Sondre også en podcast som heter SinnSyn. Her publiserer han ukentlige foredrag og samtaler om psykologi, filosofi og livssyn. I forbindelse med «Psykologens journal» har Sondre hatt mange samtaler med Pastor Rune Tobiassen. En del av disse samtalene er spilt inn på en podcast som heter «Pastoren & Psykologen». Alle podcastene er tilgjengelige på WebPsykologen.no, iTunes og en del andre plattformer. På YouTube har WebPsykologen en egen kanal hvor Sondre har publisert over 100 videoer. Ønsker du å følge aktiviteten, er det fortrinnsvis WebPsykologens Facebook-side som holder deg oppdatert.

  1 kommentar

  1. “Før i tiden var det værste som ovte kunne skje å bli utestengt”? Vet du på hvor stigmatiserende folk oppfatter det å ha en psykisk diagnose?

  LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here