#4 – Guds megafon

  SinnSyn
  #4 - Guds megafon
  /

  Hei og velkommen til en ny episode av pastoren og psykologen. Nok en gang prater vi oss vekk, og denne gangen er det ondskap vi forsøker å diskutere. Sondre forstår ikke hvorfor Gud ikke lot døren til Auswitch stå på gløtt slik at fangene kunne stukket av, mens Rune forklarer at menneskets frie vilje gir muligheten for ondskap. Sondre mener at det er mer ondskap enn nødvendig i verden, og Rune er helt enig, men kanskje er det slik at Gud bruker smerte og lidelse som en slags megafon for å vekke mennesket og skape bevissthet. Som vanlig er vi uenige, men vi klarer å holde den emosjonelle temperaturen under rimelig kontroll. Vel møtt til en ny episode av pastoren og psykologen.

  Denne samtalen ble veldig lang, og derfor måtte jeg dele den i to. Nok en gang spenner vi bredt, men innser at vi er nødt til å sveipe over ganske mye terreng i starten før vi klarer å spisse oss inn og gå mer i dybden. Denne samtalen er altså delt i to, og det som er igjen skal du få være med på i neste episode av pastoren og psykologen. Takk for at du hører på! Liker du denne podcasten, så håper jeg at du gir den tilbakemeldinger i iTunes og anbefaler den til venner og bekjente.

  Sondre Risholm Liverød er psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi. Han jobber som terapeut og teamleder ved en poliklinikk for gruppepsykoterapi ved Sørlandet sykehus i Kristiansand. Han driver nettmagasinene WebPsykologen.no og Psykolog.com, som sikter på å formidle psykologi på en anvendelig måte gjennom artikler og videoforedrag. Han underviser i utviklingspsykologi ved Universitetet i Agder. I 2016 ga han ut boken «Selvfølelsens psykologi», og i 2017 kom boken «Jeg, meg selv og selvbildet». I 2018 ble «Psykologens journal» publisert på Cappelen Damm. Denne boken beskriver psykologens møte med livets store spørsmål. I regi av WebPsykologen.no har Sondre også en podcast som heter SinnSyn. Her publiserer han ukentlige foredrag og samtaler om psykologi, filosofi og livssyn. I forbindelse med «Psykologens journal» har Sondre hatt mange samtaler med Pastor Rune Tobiassen. En del av disse samtalene er spilt inn på en podcast som heter «Pastoren & Psykologen». Alle podcastene er tilgjengelige på WebPsykologen.no, iTunes og en del andre plattformer. På YouTube har WebPsykologen en egen kanal hvor Sondre har publisert over 100 videoer. Ønsker du å følge aktiviteten, er det fortrinnsvis WebPsykologens Facebook-side som holder deg oppdatert.

  1 kommentar

  1. Fra et bibelsk stå sted, så blir ondskap , det onde, eller de onde, nevnt mange ganger i bibelen. Det som er ondt i Guds øyne er meget omfattende, kan en trygt si. Bibelen forteller hva som er ondt, hva den berører, og at Gud hater all ondskap, og har derfor ikke har noen som helst med ondskap å gjøre. Samtidig så tillater han at det onde for lov til å eksistere, men til en bestemt tid, for at menneskene kan vise hva som bor i deres hjerte. Det vil si holdningen og innstillingen til ondskap, som vill komme til utrykk deres. Et av mange bielvers som viser godt guds syn på ondskap er i Jak. 1: 13,og1 4 Der står følgende :
   “La ingen si når han blir prøvd, for Gud kan ikke prøves med onde ting, og han prøver heller ikke selv noen med onde ting. Men enhver blir prøvd ved at han blir dratt og lokket av sitt eget begjær.”
   Videre så kan en også lese der ” når begjæret er modent, fører det til synd ”
   Altså den ufullkomne menneskenaturen må en holde under kontroll.

  LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here