SinnSyn Bedrift

Et mentalt Treningsstudio for bedrifter & foretak

Last ned appen fra QR-Koden. Tegn et abonnement med abonnementskode MENTALT for en måned gratis. Ved avtale om bedriftsabonnement vil de ansatte få tilgang til en app uten betalingsmur.

For å styrke miljøet og forebygge fravær

Mental trening for ledelsen og de ansatte

Det er velkjent at man kan trene kroppen for å bli sterkere, mer utholdende og forebygge sykdom. Fullt så kjent er det ikke at vi også kan trene hjernen og vår «psykiske muskulatur».

Mellom én av seks og én av fire vil oppfylle kriteriene for en psykisk lidelse i løpet av et år. Alvorlige psykiske lidelser er forbundet med uførhet, fysiske sykdommer og redusert forventet levealder.

Psykiske lidelser utgjorde i 2019 og 2020 vel 17% av sykefraværstilfellene i Norge.

Man kan forebygge sykefravær ved å styrke den enkeltes psykiske helse. I tillegg vil en bedre psykisk helse gi seg utslag på en positiv måte i arbeidsmiljøet. Det kan øke den enkeltes energi og entusiasme og styrke relasjonene mellom de ansatte.

Spørsmålet er da hvordan man trener mentale muskler, og det er svaret på det spørsmålet som er utgangspunktet for det produktet vi ønsker å tilby.

Et tilbud som ivaretar psykiske helse på en leken måte

Hensikten med et bedriftsabonnement for mentaltrening

Hjernen er plastisk og det betyr at den kan forandre seg avhengig av hvordan den brukes. For å finne ut av hvordan vi bruker vårt eget hodet, hvordan hjernen forfatter nye opplevelser i lyset av gamle erfaringer, og hvordan stress eller kraftige følelser påvirker våre tanker, valg og handlinger, må vi observere vårt eget indre liv. Vi må se vårt eget sinn, og psykologspesialist Sondre Risholm Liverød kaller det SinnSyn i podcasten ved samme navn.

Psykolog Sondre Risholm Liverød spiller ofte inn podcasten i dialog med publikum.

SinnSyn er altså en podcast hvor psykologen tar for seg et vidt spekter av psykologiske teorier for å kaste lys over menneskers mentale landskap. Det er Sondre som er programleder, men med seg i produksjonen har han psykologspesialist Janne Risholm Liverød. Nærmere 10.000 unike lyttere hører på SinnSyn hver uke, og lytterne melder tilbake at fokus på mentale mekanismer er til god hjelp i håndteringen av stress, konflikter, problemer i parforhold, angst, depresjoner, overdreven selvkritikk, lav selvfølelse og andre utfordringer som rammer de fleste av oss gjennom livet både på jobb og hjemmebane.

Med bakgrunn i podcasten har vi nå laget et konsept vi kaller et mentalt treningsstudio. Psykologi kan gi oss innsikt og aha-opplevelser, men hvordan omsetter vi denne kunnskapen i levd liv? På det mentale treningsstudioet har psykologen fokus på øvelser som skal forankre de beste ideene fra psykologi og filosofi i livet vi lever. Gjennom et planlagt treningsprogram, eksklusive episoder av podcasten, innføring i mindfulness meditasjon og meditasjonsveiledning kan de ansatte trene «mentale muskler» når som helst via sin smarttelefon. For at noe slikt skal fungere og motivere folk, må det være morsomt, fengende, lekent, interessant, nyttig, gjenkjennelig og litt utfordrende, og det er nettopp dette vi mener å tilby på SinnSyns mentale treningsstudio.

Radio SinnSyn

SinnSyn har en egen radiokanal som strømmes via appen. Her sender SinnSyn døgnet rundt med innslag av musikk. På Radio SinnSyn konfronteres du med både tanker og melodier du aldri har hørt før, og små hverdagslige «mentale» konfrontasjoner kan skjerme våre mentale muskler og stimulere psykisk fleksibilitet og vidsyn. Som medlem får man direkte tilgang til radiostasjonen i tillegg til mye, mye mer!

SinnSyn sender døgnet rundt. Musikk, selvutvikling og psykologi 24/7 med psykolog Sondre Risholm Liverød.

Fitness & Yoga

Kom i form på 20 dager

– Programmet er spesialdesignet for å passe alle! Er du helt utrent, vil programmet hjelpe deg å bygge styrke i kropp og gi mer energi og mobilitet.
– Er du erfaren i yoga vil du kunne utfordre deg og bli bedre.
– Er du topptrent vil du elske det!

Det er ikke mulig å lage et godt mentalt treningsstudio uten å inkludere en seksjon dedikert til trening. Vi vet at fysisk og psykisk helse er uløselig forbundet, og vi vet at trening har en forebyggende og kurerende effekt på psykisk ubehag og stress. Det viser seg at ved blant annet depresjon er trening en like god eller bedre intervensjon enn medisinering og psykoterapi.

 

På SinnSyns mentale treningsstudio har vi fått med oss Kenneth Mortensen for å besørge en kombinasjon av styrketrening og yoga.

 

 • Få mer energi, kom inn i klærne dine, og boost selvtilliten din.
 • Tren hjemme helhetlig og trygt uten utstyr, kun en yogamatte.
 • Styrk muskler, øk mobilitet, forbedre kondisjon – alt i en praksis.
 • Vedlikehold en indre ro og kroppsbevissthet underveis.
 • Tilgjengelig for alle nivåer!
 • Programmet består av 9 økter – fra 30 minutter til 1 time.
 • Innovativt program med en optimal kombinasjon av Yoga & kroppsvekt øvelser.Programmet består av 9 økter. Tiden på økten varierer, fra 30 min til 1 time. Vi anbefaler 3 økter per uke! Når du er ferdig med programmet, starter du på nytt. Jo flere ganger du gjør alle 9 øktene, jo mer energi får du, jo bedre passer du klærne dine, og jo mer boostes selvtilliten og mestringsfølelsen!

Et mentalt helsestudio i lomma

Tilgjengelig når som helst, hvor som helst

Endelig har SinnSyns mentale helsestudio fått et fornuftig oppsett. Vi har laget en app som er tilgjengelig både på Android og IOS. Appen kan lastes ned fra Apple Store eller Google Play.

Appen inneholder alt du trenger for å komme i form både mentalt og fysisk. Over 500 timer med psykologens leksjoner, beste tips og mentale øvelser. En app full av ting du ikke har tenkt på før, og nye perspektiver på ting du har tenkt på ofte. Her kan du gjøre et dypdykk i ditt indre liv og oppdage nye sider ved deg selv og andre mennesker. Lær deg mindfulness, følg meditasjonsprogrammet, kom i form med fitness & yoga, finn ro med meditative lydbilder, lær deg nye måter å tenke på gjennom filosofiske diskusjoner og start en psykologisk reise langt inn i sjelslivets ubevisste avkroker. Last ned appen i dag. Få et mentalt helsestudio rett i lomma.

Psykologspesialist Sondre Risholm Liverød

Sondre Risholm Liverød er psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi. Han jobber som klinisk psykolog og teamleder ved en poliklinikk for gruppepsykoterapi ved Sørlandet Sykehus i Kristiansand. Han driver nettmagasinet WebPsykologen.no som sikter på å formidle psykologi på en anvendelig måte gjennom artikler og videoforedrag. Han underviser i utviklingspsykologi ved Universitetet i Agder. I 2016 ga han ut boken «Selvfølelsens psykologi», og i 2017 kom boken «Jeg, meg selv og selvbildet». I 2018 ble «Psykologens journal» publisert på Cappelen Damm. Denne boken beskriver psykologens møte med livets store spørsmål.

I regi av WebPsykologen.no har Sondre også en podcast som heter SinnSyn. Her publiserer han ukentlige foredrag og samtaler om psykologi, filosofi og livssyn. Podcasten har nå et stort publikum og når ut til over 30.000 unike lyttere med over 100.000 nedlastinger hver måned.

Gjennom 17 år har Sondre jobbet med menneskers muligheter for vekst og utvikling, og erfaringen har blitt til et mentalt treningsstudio basert på et vidt spekter av veldokumenterte psykologiske teorier og øvelser som fungerer.

Psykologspesialist Janne Risholm Liverød

For å drifte det mentale helsestudioet er det to psykologer som jobber med programmet. Mens Sondre R. Liverød er programleder og mest fremtredende i selve fagformidlingen, er Janne R. Liverød involvert i kvalitetssikring, research og innhenting av aktuelt fagstoff fra tidsskrifter og forskningen som foregår på feltet.

Janne Risholm Liverød fungerer som tilrettelegger og medprodusent av SinnSyn med særlig ansvar for faglig research.

Janne Risholm Liverød er psykolog med spesialitet i nevropsykologi. I tillegg har hun utdannelse innenfor mindfulness og bistår meditasjonsdelen av programmet. Hun har også utdannelse innenfor medisinsk yoga samt jobbet mye med barn, unge og familieterapi. Hun har en utdannelse i en emosjonsfokusert tilnærming og bidrar med kunnskap og øvelser inn mot utfordringer som har sin forankring i familie-dynamikken. I tillegg har hun videreutdannelse fra Institutt for psykoterapi, noe som gir henne en bred faglig forståelse.

Det er viktig for SinnSyn å være godt etablert i veldokumenterte psykologiske teorier og hele tiden være oppdatert på den nyeste forskningen innenfor fagfeltet. Det er dermed viktig å være to psykologer ansvarlig for SinnSyns mentale helsestudio.

Yoga & Fitness instruktør Kenneth Mortensen

Kenneth har solid erfaring med å snu en livsstil som ikke fungerer over til livsgnist og ren inspirasjon. Kenneth var plaget av kroniske ryggsmerter i over 14 år, noe som ledet til inngående studier i hvordan kropp og sinn faktisk henger sammen og hvor viktig det er å se på helhet i mennesket. Med en sterk praksis og en indre drivkraft er Kenneth i dag i sitt livs form. Alt du finner i Fitness og Yoga programmet er inspirert av Kenneths egne erfaringer og bevegelsen mot økt bevissthet og fokus på helse.

Utdannelse

 • 200 timers Yoga Teacher Training ved Yandara Yoga Institute i Mexico
 • 400 timers påbygg ved Yandara Yoga Institute

Kenneth Mortensen er Yoga lærer og CrossFit instruktør for bedrifter og treningssentre.

• Reiki level I and level II ved Yandara Yoga Institute

• Trauma healing for Yoga teachers (Trauma Therapy Manchester)

• Energy Mastery Flow program Dr. Allen Bittaker (L.A.)

• Life Coaching program (Steve G. Jones)

• Pain Cure Clinic program

 

Anvendt psykologi for folk flest

Hva er mental trening?

At vi kan trene for å bli sterkere i kroppen, er velkjent. Fullt så kjent er det ikke at vi kan trene hjernen for å bli sterkere mentalt. Mental styrke handler om å leve etter velvalgte prinsipper. Det dreier seg om å bevare roen i pressede situasjoner og om å forstå seg selv, sine egne følelser og mentale mønstre. Det handler om evnen til å sette ting i perspektiv, se dypere inn i tilværelsen og utvikle sine naturlige tilbøyeligheter. Det handler om å forstå seg selv i relasjon til andre, løse konflikter, se den andres perspektiv og kanskje ta den vanskelige samtalen istedenfor å utsette ubehaget til det er for sent. Denne formen for psykologisk kapasitet kan stimulere kreativiteten vår, kultivere et vennlig og åpent sinn, styrke selvfølelsen og medfølelsen vår og gi oss et liv med flere nyanser.

Å løfte vekter med hodet er litt annerledes enn benkpress.

Spørsmålet er hvordan man trener mentalt. I forkant av sine to første bokprosjekter har Sondre hatt som mål å lese de 150 mest solgte selvhjelpsbøkene som er skrevet gjennom tidene. Hva sier de om å leve best mulig? Hva sier de om å være et godt og lykkelig menneske? Budskapet i disse bøkene har psykologen omsatt i praksis gjennom øvelser i møte med klienter gjennom 17 år, og langsomt har det tegnet seg et mønster som sier noe om hvilke strategier som fungerer best.  I over 350 episoder på Podcasten SinnSyn har Sondre utforsket disse psykologiske teoriene og hvordan de kan implementeres på jobb og i hverdagslivet. Formidlingen er preget av humor, da Sondre er opptatt av å beholde en leken nysgjerrighet, også i møte med alvorlig og vanskelig tematikk.

Podcasten SinnSyn

SinnSyn er en podcast med over 25.000 nedlastinger hver uke. Podcasten får gode skussmål og blir høyt rangert på listen over Norges mest hørte podcaster.

SinnSyn publiserte sin første episode i 2016

Psykologene bak SinnSyn har som mål å si noe nytt om ting du har tenkt på før, eller si noe selvfølgelig om ting du aldri har tenkt på. SinnSyn handler om å observere menneskers indre liv. Det handler om å innse at alt du trodde du visste om deg selv ikke nødvendigvis er akkurat slik, og kanskje er det du tror forvrengt av mentale feilskjær og tankefeller. Sondre vil formidle innsikt man kan bruke for å lodde dybden i seg selv og sine relasjoner til andre. Det er denne typen innsikt man kan bruke for å manøvrere seg gjennom vanskelige faser i livet, gjennom konflikter, ut av stress eller opp av depresjoner. Hvis ikke du har lært noe nytt om menneskets sjelsliv i løpet av en episode, og kjent tilløp til latter, er episoden mislykka. Denne podcasten tilstreber å servere innsikt med en porsjon humor til fagfolk og «folk flest». Podcasten er forankret i veldokumenterte psykologiske teorier, men teoriene er satt inn i en hverdagslig sammenheng for at de skal bli mer praktiske og anvendelige. Målet er kort og godt å gi den som hører økt forståelse for menneskets psyke. Hypotesen er at mer innsikt i egne psykologiske mønstre er første skritt på veien mot et rikere liv.

SinnSyn har publisert over 400 episoder siden oppstart i 2016. Siden 2017 har den ligget på topplistene over norske podcaster. Den har nærmere 10 millioner nedlastinger siden oppstart.

Med et mentalt helsestudio i lomma

Dette får man som medlem

Med utgangspunkt i populariteten rundt podcasten, tilbyr vi et konsept hvor lyttere kan gå enda dypere ved hjelp av øvelser som kan sette den psykologiske teorien ut i hverdagslivet. Med et bedrifts-medlemskap vil ansatte få enkel tilgang til følgende via appen som huser SinnSyns mentale helsestudio:

 • Et nøye utprøvd trenings-program basert på mine selvhjelpsbøker. Dette innebærer en innføring i de viktigste ideene om menneskers indre liv, etterfulgt av konkrete øvelser. Hvis man følger hele programmet, vil man kunne bryne seg på over 50 øvelser.
 • Lydbok om selvfølelse
 • Lydbok om selvbildet
 • Lydbok om identitet
 • Lydbok om eksistensielle spørsmål
 • To eksklusive episoder av SinnSyn hver måned som ikke publiseres på den åpne podcasten.
 • Èn ny øvelse hver måned som sørger for at man kan vokse mentalt i takt med oppdateringene i helsestudio. I tillegg til treningsprogrammet vil jeg utarbeide en ekstra øvelse hver måned slik at de psykologiske ideene får fotfeste i lytternes liv. Stadig nye øvelser vil også besørge progresjon.
 • Mindfulness har enormt mange helsegevinster. Det demper stress, øker vitalitet og forebygger psykiske plager. Her får lytterne en innføring i mindfulness og månedlige meditasjons- veiledninger. Her kan man finne meditasjon for å takle stress, håndtere krisesituasjoner, bli mer mentalt fleksibel, mer tålmodig, mindre selvkritisk etc.
 • Meditasjon på lyd og bilde. Tilgang til et stort bibliotek av meditative lydbilder, spesielt anvendelig for søvn og innsovning.
 • En seksjon for eksistensielle spørsmål. Gjennom video og lyd kan brukeren være med på en reise i eksistensielle spørsmål. Psykologen diskuterer meningen med livet, døden og fri vilje med mere i møte med filosofer og mer troende meningsmotstandere.
 • Søvnmodul for bedre søvn og teknikker for innsovning
 • Fitness & Yoga. Instruktør Kenneth Mortensen har laget et program som kombinerer det beste fra styrketrening med det beste fra Yoga. Et program på 9 moduler som sørger for at du kommer i form på 20 dager. Et program for bedre fysisk form, lindre smerte og forebygge skader.Ved å tegne et abonnement vil man umiddelbart åpne for 80 eksklusive episoder av podcasten, over 40 mentale treningsøvelser, det mentale treningsprogrammet, innføring i mindfulness, meditasjons-økter, et stort bibliotek av meditative lydbilder, treningsprogram i 9 moduler og et program for søvnhygiene. Det mentale helsestudioet oppdateres med nytt materiale hver uke. På den måten kan man hele tiden oppnå progresjon og bevegelse.

Å motivere til mental trening

Hvorfor vil dette fungere?

Vi vet at fysisk trening er bra for helsa, og det kan besørge en viss motivasjon, men trening må også være lystbetont.  Målet med et mentalt treningssenter er å skape interesse og nysgjerrighet på vårt indre liv ved hjelp av humor og en leken holdning til ganske tunge eksistensielle spørsmål. Terapeuten vil skape interesse for det som foregår på dypere nivåer i vårt psykiske landskap, og nettopp et slikt observerende fokus styrker den delen av hjernen vi trenger for å ikke overveldes av stress, følelser, kriser, konflikter og så videre. Det er denne måten psykologen jobber på i klinisk praksis, og erfaring tilsier at det er på denne måten man forebygger, bearbeider og kommer seg ut av psykiske vanskeligheter. Men fungerer det å ha et mentalt treningsstudio i lomma?

Her kan man først og fremst vise til 1100 lyttere som har gitt podcasten toppkarakter, og i overkant av 100 lyttere har forklart hvorfor podcasten fungerer for dem. Her er noen av tilbakemeldingen. Se SinnSyn på Apple Podcast for alle vurderingene av konseptet.

Lett tilgjengelig

Psykologen i lomma

Tilgjengelighet er en forutsetning for at de ansatte skal benytte seg av et mentalt treningsstudio. For å presentere materiale, og de ulike elementene i et mentalt treningsstudio, har det vist seg at en egen app gir det beste oppsettet, og det gjør det lett tilgjengelig. Hvis man skal nå ut til mennesker, må man være der de er, og de fleste har en nær tilknytning til telefonene sin omtrent hele døgnet.

Som bedriftsmedlem laster man ned appen, enten i Google Play Store for Android eller Apple Store for IOS. Deretter klikker man seg inn på abonnement og bruker voucher koden som tildeles Equinor. Denne koden åpner det mentale helsestudio.

Vi har nå laget en løsning hvor medlemmer ikke trenger å gi fra seg noe informasjon. Det vil derfor ikke

være noen risiko knyttet til datasikkerhet for Equinor sin del. Detter er diskutert med Equinors datasikkerhetseksperter. Alle datasikkerhetshensyn er ivaretatt, også med henblikk på GDPR.

Med enkel tilgang kan man lytte i bilen på vei hjem fra jobb, mens man trener, går en tur i skogen, vasker huset eller ligger på sofaen og er lei av Netflix.

Hvis man vil, kan man også få varsler hver gang SinnSyn Mentale Helsestudio legger ut nytt materiale og nye treningsøkter.

Hvis flere deltar på treningssenteret i løpet av uka, kan man utvikle et samhold blant det ansatte sentrert rundt psykisk helse med svært positive synergieffekter.

Ta kontakt for tilbud til de ansatte

 • sinnsyn@outlook.com
 • Tlf: 00 47 92 05 69 87
 • Juridisk navn: WEBPSYKOLOGEN.NO SONDRE RISHOLM LIVERØD Org nr: 994 346 318
 • Innehaver og daglig leder: Sondre Risholm Liverød
 • NACE-bransje: 86.905 Klinisk psykologtjeneste

 

Test SinnSyn-appen

Last ned appen fra QR-Koden. Tegn et abonnement med abonnementskode MENTALT for en måned gratis. Ved avtale om bedriftsabonnement vil de ansatte få tilgang til en app uten betalingsmur.

Reduserte priser for bedrifter, kommuner og foretak

Psykologen bak SinnSyn tilstreber å skape interesse for det som foregår på dypere nivåer i vårt psykiske landskap, og nettopp et slikt observerende fokus styrker den delen av hjernen vi trenger for å ikke overveldes av stress, følelser, kriser, konflikter og så videre. Det er denne måten psykologen jobber på i klinisk praksis, og erfaring tilsier at det er på denne måten man forebygger, bearbeider og kommer seg ut av psykiske vanskeligheter. I et arbeidsmiljø-perspektiv kan dette ha stor betydning. Et abonnement koster i utgangspunktet 99,- per måned per pers., men som foretak med flere ansatte kan vi tilby 20% avslag. Det vil si at man betaler 80 kr per ansatt per måned (faktureres årlig). Med et bedrifts-medlemskap får alle ansatte tilgang til en versjon av appen som ikke krever medlemskap via Google Play eller App Store.

Alle ansatte får tilgang til en «privat versjon» av SinnSyn appen som er helt åpen for de ansatte.

Ta kontakt for tilbud på sinnsyn@outlook.com. 

Håper å høre fra deg!