Hjem Kommende arrangementer

Kommende arrangementer

TIDLIGERE ARRANGEMENTER

Filosof Ole Martin Moen og psykolog Sondre Risholm Liverød spiller verbal pingpong med perspektiver på hva som konstituerer er godt og meningsfullt liv, og ikke minst hvordan «Lykke» passer inn i dette landskapet. Arrangementet foregår på “Løkka” i Kragerø kl. 16.00 på fredag 31. mai. Ta turen!!

Psykologens beste tips
– Det som gjør oss lykkelige, og det som gjør oss ulykkelige.
Et uhøytidelig foredrag ved psykolog Sondre Risholm Liverød

Nok en gang skal jeg møte Pastor Rune Tobiassen for å diskutere kristendom. Dette skal foregå på skeptiker-uka ved Universitetet i Kristiansand. Vi skal utfordre hverandre, og jeg tviler ikke på at vi har mye å snakke om. Vi er gode venner, men når det kommer til religion står vi langt i fra hverandre. Dette blir en slags Live-innspilling av podcasten som altså heter “Pastoren og Psykologen”

Jeg skal snakke med forfatter Rebecca Wexelsen om å mestre livet. I boken “Hotell Montebello” skriver Wexelsen om en hovedpersonen som får kreft, legges inn på Hotell Montebello for behandling. Da legene friskmelder henne, lyver hun på seg spredning. Hun vil bli værende på hotellet i stedet for å flytte ut og vende tilbake til livet. For det å mestre livet, det levende livet, er ikke bare enkelt.

Fredag 8. mars gjester jeg podcasten Dialogisk – Live på Østsia –  med en helt spesiell oppgave: Dag Sørås og Gunnar Tjomlid skal personlighetstester. Her må du kjøpe billetter på forhånd. 

Norsk Forfattersentrum Sørlandet ved Irene Gressli Haugen har invitert meg til en samtale med Vigdis Hjorth. Tema er selvbildet, og utgangspunktet for samtalen er boken som heter “Lærerinnens sang”. Vigdis Hjorth er en formidabel forfatter, og jeg gleder meg til å møte henne på Teateret i Kristiansand 5. mars. Kommer du?

I Fakta om fiksjon vil romanforfattere møte fagpersoner til samtale om et tema de skriver om. Trude Marstein har fått strålende kritikker for sin nyeste roman, “Så mye hadde jeg” en roman om den aldri hvilende lengselen etter et liv rikt på tilhørighet, lidenskap og mening – men også om følelsen av at alt glipper, at ingenting kan holdes fast, at man kanskje verken vil eller klarer å høre sammen med noen. Jeg gleder meg til å snakke med Trude Marstein om vårt begjær eter ALT.

24. OKTOBER KRISTIANSAND