#51 – Hvor går grensa?

Mange av problemene våre, som stress, konflikter i parforholdet og overbelastning på jobb koker ofte ned til grensesetting.

Hør hele episoden her

Mange av problemene våre, som stress, konflikter i parforholdet og for mye å gjøre på jobb koker ofte ned til et underliggende problem, nemlig vår evne til å sette sunne grenser for oss selv. Dersom du tar deg tid til å undersøke psykologien i grensesetting, kan det hende at du kan gjøre enkelte forandringer som får inngripende virkning på livet. I dagens episode har du en mulighet til å se nærmere på grensesetting, og ikke minst hvordan svake grenser gjør deg overveldet, usikker, misfornøyd og utnyttbar, mens for rigide grenser gjør deg følelsesmessig isolert og ensom. Jeg vil også adressere begrepet «medavhengighet» som relaterer seg til uklare grenser og tendensen til å «smelte sammen» med andres problemer. Velkommen til en ny episode for Patreon supportere, og typen takk for at du er Patreon-supporter.

Sondre Risholm Liverød er psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi. Han jobber som terapeut og teamleder ved en poliklinikk for gruppepsykoterapi ved Sørlandet sykehus i Kristiansand. Han driver nettmagasinene WebPsykologen.no og Psykolog.com, som sikter på å formidle psykologi på en anvendelig måte gjennom artikler og videoforedrag. Han underviser i utviklingspsykologi ved Universitetet i Agder. I 2016 ga han ut boken «Selvfølelsens psykologi», og i 2017 kom boken «Jeg, meg selv og selvbildet». I 2018 ble «Psykologens journal» publisert på Cappelen Damm. Denne boken beskriver psykologens møte med livets store spørsmål. I regi av WebPsykologen.no har Sondre også en podcast som heter SinnSyn. Her publiserer han ukentlige foredrag og samtaler om psykologi, filosofi og livssyn. I forbindelse med «Psykologens journal» har Sondre hatt mange samtaler med Pastor Rune Tobiassen. En del av disse samtalene er spilt inn på en podcast som heter «Pastoren & Psykologen». Alle podcastene er tilgjengelige på WebPsykologen.no, iTunes og en del andre plattformer. På YouTube har WebPsykologen en egen kanal hvor Sondre har publisert over 100 videoer. Ønsker du å følge aktiviteten, er det fortrinnsvis WebPsykologens Facebook-side som holder deg oppdatert.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here