Selvbildet – Kapittel 7 del 1 av 4 – Hva er ekte lykke?

Noen lever livet på motorveien mellom vugge og grav, og de risikerer at lykken forsvinner i forbifarten.

Hør første del av kapittel 7 her

Mange av oss opplever at lykke er et flyktig fenomen. Uansett hvor mye vi reiser, hvor mange ting vi samler oss, hvor mye vi justerer på utseendet, eller hvor mye penger vi tjener, føles det likevel som om den varige lykken er uoppnåelig. Selv om vi i et heldig øyeblikk kan føle oss lykkelige, er det som regel en midlertidig følelse. Før vi vet ordet av det, befinner vi oss atter en gang i den hverdagslige sumpen av stress, frykt, tvil og krav. Hva er så nøkkelen til evig lykke? Er det mulig å oppnå den i løpet av et liv? Krever det at vi tilbringer flere tiår i et åndelig verksted ved et kloster i Tibet eller ved en asjrama i India? Jeg tror det er mulig å klare seg uten å trekke seg tilbake i lang tid, selv om jeg vet at mange går denne veien med god effekt.

Denne boken bygger på en hypotese om at de store visdomstradisjonene tilbyr en lærdom som har helsebringende virkning. Det er den lærdommen jeg har forsøkt å belyse fra ulike perspektiver, og den neste hypotesen er at den samme lærdommen peker mot lykke. La oss se på hele fortellingen enda en gang, men nå med temaet lykke i fokus.

Sondre Risholm Liverød er psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi. Han jobber som terapeut og teamleder ved en poliklinikk for gruppepsykoterapi ved Sørlandet sykehus i Kristiansand. Han driver nettmagasinene WebPsykologen.no og Psykolog.com, som sikter på å formidle psykologi på en anvendelig måte gjennom artikler og videoforedrag. Han underviser i utviklingspsykologi ved Universitetet i Agder. I 2016 ga han ut boken «Selvfølelsens psykologi», og i 2017 kom boken «Jeg, meg selv og selvbildet». I 2018 ble «Psykologens journal» publisert på Cappelen Damm. Denne boken beskriver psykologens møte med livets store spørsmål. I regi av WebPsykologen.no har Sondre også en podcast som heter SinnSyn. Her publiserer han ukentlige foredrag og samtaler om psykologi, filosofi og livssyn. I forbindelse med «Psykologens journal» har Sondre hatt mange samtaler med Pastor Rune Tobiassen. En del av disse samtalene er spilt inn på en podcast som heter «Pastoren & Psykologen». Alle podcastene er tilgjengelige på WebPsykologen.no, iTunes og en del andre plattformer. På YouTube har WebPsykologen en egen kanal hvor Sondre har publisert over 100 videoer. Ønsker du å følge aktiviteten, er det fortrinnsvis WebPsykologens Facebook-side som holder deg oppdatert.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here