SinnSyn blir Patreon(isk)

Jeg vil forbedre nettsiden og podcasten. Jeg vil ha høyere kvalitet på innhold, bedre lyd og interessante gjester. Jeg vil også etablere et «mentalt helsestudio», og da trenger jeg din hjelp.

Fra og med februar 2020 kan du bli en del av WebPsykologen og SinnSyn i kraft av et medlemskap på SinnSyns Patreon-side. Som medlem får du en rekke fordeler som flere episoder, selvutviklingstips, eksklusive videopptak fra foredrag og arrangementer samt muligheten til å påvirke tematikken og fokuset her å SinnSyn. Mitt mål er å forbedre SinnSyn-podcasten og denne nettsiden, men jeg trenger hjelp i kraft av økonomisk bistand. Hvis alle bidrar litt, krever det ikke så mye fra den enkelte. I denne artikkelen kan du lese om «SinnSyns mentale helsestudio». Her kan du se hvorfor jeg starter en abonnementstjeneste, hvordan det vil påvirke podcasten og nettsiden, og alle fordelen du kan vente deg som medlem.

Å drive en podcast er forbundet med en del utgifter til teknisk bistand, abonnementer på lydtjenester, distribusjonsplattformer og så videre. I tillegg er det veldig tidkrevende. Jeg elsker å gjøre det, så jeg vil veldig gjerne fortsette. Problemet er at jeg jobber 100 % på en poliklinikk. Jeg har tre barn som trenger min tilstedeværelse på ettermiddag og kveld og dermed er podcasting noe som må gjøres på sen kveld og natterstid. Tiden blir altså min største utfordring. En løsning er å gå ned i stilling på jobb, noe jeg hele tiden må vurdere. For å forsvare mer bruk av tid til webpsykologen og SinnSyn, hadde det imidlertid hjulpet med en type bistand som sørger for at jeg ikke havner i minus både på tid og økonomi. Dermed har jeg opprette en såkalt Patreon-konto. Det er en plattform som legger til rette for en folkefinansierings-modell eller «crowdfunding» av kreative prosjekter. Tanken er at du som føler du finner verdi i SinSyn og WebPsykologen, kan betale inn et selvvalgt månedlig beløp. Jeg vet at de fleste forventer å få podcaster gratis, inkludert meg selv. Jeg hører på mange podcaster som jeg ikke betaler for, men jeg har også valgt å gi en økonomisk støtte til de podcastene jeg følger fast og hører mest på. Jeg bidrar for eksempel til Sam Harris og Very Bad Wizards. Disse podcastene gir meg så mye at det føles greit å støtte dem. Det koster meg mindre per måned enn lokalavisen, og jeg tror disse podcastene gir meg mer verdi enn jeg finner i lokalnyhetene. Jeg vet at flere gjør som meg, og det er med på å holde hjulene i gang hos Very Bad Wizards og Sam Harris år etter år. Disse podcastene har blitt en del av mine ukentlige rutiner, og da er jeg mer en villig til å bidra litt for å holde lysene på hos favoritt-podcastene mine. 

I Norge er mange av de populære podcastene eid av de store mediehusene eller driftet på reklameinntekter, men de av oss som driver podcast på hobbibasis, har ikke mediehusenes ressurser og kompetanse å lene oss på. SinnSyn er altså noe jeg driver på fritiden, men nå ser jeg at lyttertallet ligger ganske høyt, noe som også har generert en del tilbud fra annonsører som vil at jeg skal anbefale tyggegummi, kosttilskudd eller ekstra myke madrasser. For å være ærlig, har jeg ikke lyst til å bruke verken tid eller krefter på å anbefale en masse produkter til deg som hører på. Det ville gitt en god økonomisk støtte, men det føles feil. Jeg reklamerer for egne bøker, noe jeg kan stå inne for, men tredjeparts annonsører har jeg lyst til å hold utenfor podcasten. Derfor prøver jeg meg heller på en såkalt frivillig folkefinansierings-modell. Jeg har lyst til å drive denne podcasten videre, og jeg har lyst til å gjøre det bedre enn jeg gjør i dag. Håpet mitt er at du har lyst til å bidra.

På Patreon kan man velge selv hvor mye man vil bidra med per måned, og det er slik at alle monner drar. Hvis flere gir bare en liten sum, ville jeg kunne utvide og videreutvikle podcasten ganske mye med disse midlene. Kanskje kunne jeg kjøpt meg fri til å bruke mer av min hverdag på WebPsykologen og SinnSyn. Da kunne jeg drevet mer research, inviterte flere interessante gjester, forbedret lydkvalitet og så videre. Det er et sterkt ønske jeg har, og det kan bli mulig hvis noen av dere bidra litt, men det skal være helt frivillig. 

Hvis du er en lytter som finner verdi her på SinnSyn, men har det økonomisk vanskelig, vil jeg ikke at du skal betale noe som helst. Da håper jeg bare at du fortsetter å høre på podcasten og bruker informasjonen du finne her på best mulig måte i ditt liv. Denne meldingen går ut til de som ikke vil lide noe tap eller overlast med en selvvalgt månedlig sum til SinnSyn. Den går ut til de som finne verdi i denne podcasten og er interesserte i å bidra til å holde den gående og kanskje styrke den. Hvis du er blant de sistnevnte, så håper jeg at du går inn SinnSyns Patreon-side og melder ditt bidrag. 

I podcast-verden er det også sik at de som støtter podcaster økonomisk via Patreon, får visse fordeler. Jeg har selvfølgelig også laget et fordelsprogram som en takk til bidragsyterne. Litt symbolsk, men også i konkret forstand, ser jeg for meg at som Patreon medlem av SinnSyn og WebPsykologen melder du deg inn i et mentalt helsestudio. Du kan melde deg inn på «klubbmester», «kretsmester» og på «landslagsnivå». De ulike segmentene kommer med ulike fordeler, og du kan lese alt om dette på SinnSyn sin Patreon side.

Som medlem av SinnSyns mentale helsestudio vil du få tilgang på ekstramateriale hver måned. Blant annet skal jeg lage episoder med korte tips for å stimulere våre mentale muskler. Det blir episoder hvor jeg snakker om ulike aspekter ved mental helse og foreslår en øvelse man kan fokusere på i løpet av måneden. Jeg har som kjent en tanke om at hjernen må trenes på samme måte som kroppen, og denne ideen vil jeg gjøre alvor av i samarbeid med dere som støtter podcasten. I tillegg vil du få en ny episode av SinnSyn på toppen av dette hver måneden. Også denne episoden er kun tilgjengelig for medlemmer av “SinnSyns helsestudio”. Som medlem får du også tilgang til hele katalogen av tidligere Patreon-episoder. Jeg vil også legge ut videomateriell fra ulike arrangementer til supportere av SinnSyn og WebPsykologen, og jeg vil prioritere de som støtter SinnSyns helsestudio ved å komme med små overraskelser fra tid til annen. Målet mitt er at du virkelig skal føle at du får noe igjen for din investering.

Som medlem på landslagsnivå vil du også få en lydboken om “identitet, selvfølelse & selvbilde” så snart den er klar. Dette er flere timer med lyd hvor jeg drar veksel på et bredt spekter av psykologiske teorier for å komme i dybden på dannelse av identitet, selvfølelse, selvtillit og selvbilde. Dette er begreper som er delvis overlappende, men det er også en rekke nyanser i dette landskapet. Dette blir en bok i samme takt og tone som du er vant til på SinnSyn, men den er bedre forankret i psykologisk og filosofisk teori. Jeg håper du vil like den. 

Som medlem på det øverste nivået vil jeg også gi deg litt innflytelse på tematikken jeg presenterer på SinnSyn. Du vil få en egen e-postadresse hvor du kan maile meg forslag og innspill. Kanskje har du en idé til en episode eller forslag til spennende mennesker jeg burde intervjue. Jeg kan ikke love å innfri alle ønsker, men jeg skal gjøre mitt ytterste for å imøtekomme bidragsytere på landslagsnivå.

Som patreon-supporter får du altså flere episoder av SinnSyn hver måned, eksklusive video-opptak, episoder med konkrete øvelser og mentale utfordringer, en lydbok er underveis og du blir blant de følgerne av SinnSyn som sørger for å holde liv i podcasten, nettsiden og kanskje bidrar til å øke kvaliteten på hele prosjektet. På «mentalt landslagsnivå» får du også innvirkning på tematikk og fokus i podcasten. De som ikke har mulighet til å betale, skal som vanlig få ukentlige episoder i podcast-appen, akkurat slik som før. Målet mitt er ikke å stenge noen ute, men målet mitt er å forbedre produktet og bruke mer tid på noe jeg elsker å gjøre. Derfor frir jeg til de av dere som har mulighet til å støtte SinnSyn men en liten sum i måneden. Som takk for støtten vil man også få litt mer materiale som ligger bak denne Patreon-supporter-betalingsmuren. Patreon-medlemskap, eller medlemskap i mitt mentale helsestudio, er altså for dem som vi ha noe mer, og for dem som synes at dette prosjektet er meningsfullt og vil bidra med sin støtte. Når du gir din støtte, vil du også bidra til å øke både kvalitet og kvantitet på den vanlige SinnSyn-poscasten. På min Patreon-side har jeg satt opp en del mål, og dersom disse målene blir nådd, vil det skje forandringer på podcasten. For tiden har jeg en standard på 4 episoder i måneden, altså èn episode i uka. Jeg forsker å lage flere, men det er vanskelig med den tiden og de ressursene jeg har tilgjengelig. Men hvis SinnSyn får 200 supportere, skal jeg legge meg på 5 episoder i måneden som standard. Hvis SinnSyn får 400 supportere, øker jeg til 6 episoder i måneden. Ved 600 supportere, noe jeg tror det er vanskelig å oppnå, skal jeg høyne til 7 episoder i uka, og dersom vi klarer å oppnå 800 supportere, lover jeg to episoder av SinnSyn hver uke! Du som hører dette har altså muligheten til å bidra, og ditt bidrag vil gjøre en forskjell.

Alle medlemmer får sin egen tilgang som åpner opp for fordelene. Du vil også få en unike RSS-feed som kan brukes i din podcast-app. Ved å bruke denne feeden får du tilgang til de eksklusive episodene som følger ditt abonnement. Du får også tilgang til katalogen over alle tidligere Patreon-episoder. Etterhvert kommer det mer bonusmaterialet, og jeg håper at du melder deg på i dag så du ikke går glipp av noe. Hvis du er interessert i medlemskap på et mentalt helsestudio i regi av SinnSyn og WebPsykologen.no, kan du altså gå inn på SinnSyns Patreon-side og signe opp. Betalingen foregår på månedlig basis og summen er oppgitt i amerikanske dollar. På min Patreon-side finner du tre typer av medlemskap som gir ulike fordeler. Det er et «klubbmester nivå», «kretsemster nivå» og «landslags nivå» i mental styrketrening. På forhånd takk til dere som vil bidra og velkommen som medlemmer i mitt «Mentale helsestudio». 

Sondre Risholm Liverød er psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi. Han jobber som terapeut og teamleder ved en poliklinikk for gruppepsykoterapi ved Sørlandet sykehus i Kristiansand. Han driver nettmagasinene WebPsykologen.no og Psykolog.com, som sikter på å formidle psykologi på en anvendelig måte gjennom artikler og videoforedrag. Han underviser i utviklingspsykologi ved Universitetet i Agder. I 2016 ga han ut boken «Selvfølelsens psykologi», og i 2017 kom boken «Jeg, meg selv og selvbildet». I 2018 ble «Psykologens journal» publisert på Cappelen Damm. Denne boken beskriver psykologens møte med livets store spørsmål. I regi av WebPsykologen.no har Sondre også en podcast som heter SinnSyn. Her publiserer han ukentlige foredrag og samtaler om psykologi, filosofi og livssyn. I forbindelse med «Psykologens journal» har Sondre hatt mange samtaler med Pastor Rune Tobiassen. En del av disse samtalene er spilt inn på en podcast som heter «Pastoren & Psykologen». Alle podcastene er tilgjengelige på WebPsykologen.no, iTunes og en del andre plattformer. På YouTube har WebPsykologen en egen kanal hvor Sondre har publisert over 100 videoer. Ønsker du å følge aktiviteten, er det fortrinnsvis WebPsykologens Facebook-side som holder deg oppdatert.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here