#134 – Personlighetstest av Dag Sørås og Gunnar Tjomlid

Dag Sørås og Gunnar Tjomlid har gjennomført Big 5 testen, og jeg gir dem tilbakemeldingen på en scene i Kristiansand - Live podcast med dialogisk!

Jeg var med på Dialogisk, som er podcasten til Dag Sørås og Gunnar Tjomlid. Det foregikk på Østsia, som er scenen til studentsamfunnet ved universitetet i Kristiansand. Dialogisk er er en av de podcastene jeg selv følger, og jeg har møtt både Dag og Gunnar før. Vi hadde to timer før showet hvor vi snakket om alt mellom himmel og jord. Det var god stemning og jeg liker disse gutta godt, men min rolle denne kvelden var spesiell, og jeg er veldig usikker på om jeg fikset den på en god måte. I samarbeid med psykolog Tor Åge Eikerapen hadde vi testet Dag og Gunner med Neo Pi personlighetstest, best kjent som «Big Five». De skulle få tilbakemeldingen på scenen. Selv er jeg veldig usikker på hvordan dette egentlig gikk. For det første føler jeg hat jeg var veldig direkte med gutta. Jeg måtte finne en balanse mellom en nyansert fremstilling og formuleringer satt litt mer på spissen for underholdningens skyld. Dette tenkte jeg skulle gå greit, men jeg hadde dårlig samvittighet i etterkant. Både Dag og Gunnar er morsomme, de tenker raskt og serverer interessante skråblikk som illustrerer hovedpoengene i dialogen fra det ene tema til det andre. Dette er styrken til Dialogisk, og de leverte på scenen i Kristiansand. Min uro er at jeg var litt for uforsiktig med tilbakemeldingene, og samtidig vet jeg at jeg brukte alt for lang tid. Vi satt på scenen i over to timer, og det blir rett og slett alt for lenge for det stakkars publikummet som hadde stilt opp. Dette er en av de opptreden jeg selv har gjort hvor jeg i etterkant følte at jeg sviktet, gjorde en dårlig jobb og var etisk og moralsk sett litt over grensen. Dermed har jeg følte uro i månedsvis på grunn av det opptaket du skal få høre i dag.

Jeg opplever både Dag og Gunnar som utrolig interessante og hyggelige. De tar meg imot på en særdeles fin måte, og når de skårer litt ekstremt på enkelte fasetter i Big 5, kunne jeg gjort en litt bedre inntast for å forklare og nyansere bilde. Dette beklager jeg, og vil understreke at min profesjonelle (psykologiske) evaluering av Dag og Gunnar er to mennesker med unike personligheter som borger for ideer, humor og dynamikk som er dyp, genuin og eksepsjonell, og jeg opplever dem som gode mennesker med intellektuell brodd. Jeg var glad for å få lov til å være med i dialogisk, men altså skuffet over egen innsats. 

Det jeg sier og skriver her er altså et uttrykk for min dårlige samvittighet, og den stammer fra en opplevelse av at jeg lot liveshowet vare en liten krig, samtidig som jeg på sett og vis gjorde gutta en slags urett med måten jeg presenterte resultatene på. Dersom du hører denne episoden, og har tanker om dette, så hadde det vært fint med tilbakemeldinger i kommentarfeltet på webpsykologen hvor denne episoden er postet.

Sondre Risholm Liverød er psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi. Han jobber som terapeut og teamleder ved en poliklinikk for gruppepsykoterapi ved Sørlandet sykehus i Kristiansand. Han driver nettmagasinene WebPsykologen.no og Psykolog.com, som sikter på å formidle psykologi på en anvendelig måte gjennom artikler og videoforedrag. Han underviser i utviklingspsykologi ved Universitetet i Agder. I 2016 ga han ut boken «Selvfølelsens psykologi», og i 2017 kom boken «Jeg, meg selv og selvbildet». I 2018 ble «Psykologens journal» publisert på Cappelen Damm. Denne boken beskriver psykologens møte med livets store spørsmål. I regi av WebPsykologen.no har Sondre også en podcast som heter SinnSyn. Her publiserer han ukentlige foredrag og samtaler om psykologi, filosofi og livssyn. I forbindelse med «Psykologens journal» har Sondre hatt mange samtaler med Pastor Rune Tobiassen. En del av disse samtalene er spilt inn på en podcast som heter «Pastoren & Psykologen». Alle podcastene er tilgjengelige på WebPsykologen.no, iTunes og en del andre plattformer. På YouTube har WebPsykologen en egen kanal hvor Sondre har publisert over 100 videoer. Ønsker du å følge aktiviteten, er det fortrinnsvis WebPsykologens Facebook-side som holder deg oppdatert.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here