#148 – Lykkelig på filosofifestivalen 2019

Hva kan man si om "lykke" uten at det blir lavpannet vrøvl? Det forsøker jeg å finne ut av i Kragerø under mitt innlegg på Filosofifestivalen 2019.

Jeg tror det er fjerde eller femte året jeg deltar på filosofifestivalen i Kragerø, og jeg trives like godt hvert år. Tema for festivalen 2019 var «Lykke». Som vanlig hadde de hentet inn dyktige filosofer, samfunnsvitere, psykologer og mediefolk fra hele landet, og programmet var utrolig bra. Det viste seg også at årets festival var den mest besøkte filosofifestivalen noensinne. På dette arrangementet har jeg blitt kjent med mange kloke og hyggelige mennesker, og jeg får samme rom på Victoria hotell hvert år. Det liker jeg! Jeg har også med meg deler av familien, og denne gangen var både min datter og min eldste sønn med. Det er også første gang de er med på et av mine foredrag. Sønnen min synes nok det var litt kjedelig, men min datter på 10 år satt stille og lyttet i nesten én time. Etterpå spurte jeg henne om hun synes det var greit å høre på, og hun sa det var interessant, men at jeg bruker i overkant mange voksen-ord. Det er har jeg hørt før. 

I denne episoden skal du få være med til en solfylt junidag i Kragerø. Det er en nesten fullsatt sal i et lokale de kaller for «Løkka». Det er ettermiddag og jeg skal snakke om “Lykke.”

Bilder fra Festivalen:

På kvelden deltok jeg på filosofisport. Det vil si at man får et ord/begrep og deretter skal man improvisere et foredrag om det begrepet på 1-2 minutter. Utfordrende og gøy!

Foredrag om Lykke på “Løkka” Kragerø 30.mai 2019

Sondre Risholm Liverød er psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi. Han jobber som terapeut og teamleder ved en poliklinikk for gruppepsykoterapi ved Sørlandet sykehus i Kristiansand. Han driver nettmagasinene WebPsykologen.no og Psykolog.com, som sikter på å formidle psykologi på en anvendelig måte gjennom artikler og videoforedrag. Han underviser i utviklingspsykologi ved Universitetet i Agder. I 2016 ga han ut boken «Selvfølelsens psykologi», og i 2017 kom boken «Jeg, meg selv og selvbildet». I 2018 ble «Psykologens journal» publisert på Cappelen Damm. Denne boken beskriver psykologens møte med livets store spørsmål. I regi av WebPsykologen.no har Sondre også en podcast som heter SinnSyn. Her publiserer han ukentlige foredrag og samtaler om psykologi, filosofi og livssyn. I forbindelse med «Psykologens journal» har Sondre hatt mange samtaler med Pastor Rune Tobiassen. En del av disse samtalene er spilt inn på en podcast som heter «Pastoren & Psykologen». Alle podcastene er tilgjengelige på WebPsykologen.no, iTunes og en del andre plattformer. På YouTube har WebPsykologen en egen kanal hvor Sondre har publisert over 100 videoer. Ønsker du å følge aktiviteten, er det fortrinnsvis WebPsykologens Facebook-side som holder deg oppdatert.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here