#85 – Live boklansering

10. oktober 2018 arrangerte Cappelen Damm  og jeg boklansering for «psykologens journal». Vi hadde leid et utested i Kristiansand som heter Håndverkeren, og vi var veldig spent på oppmøte. Publikum skuffet ikke. Det var over all forventning. Lokalet tok i overkant av 200 mennesker, men vi presset inn nesten 300 og deretter ble folk dessverre avvist i døra. Det synes jeg var uheldig, men vi hadde virkelig ikke regnet med at så mange mennesker tok turen til en boklansering på en onsdag i oktober. Jeg vil benytte anledningen til å takke alle som kom. Det setter jeg utrolig stor pris på, og jeg tar det virkelig ikke som en selvfølge. Folk var interesserte, positive og i etterkant fikk jeg mange svært skarpsindige innspill fra noen av gjestene. Til de som kom, men ikke fikk plass, håper jeg at dagens episode kan være en ørliten kompensasjon. Her kan dere i alle fall få med dere alt som ble sagt, og nederst i denne posten finner dere videoopptak fra samtalen mellom pastor Rune Tobiassen og meg. 

Opplegget denne kvelden var at jeg skulle innlede en halvtimes tid for å snakke om prosjektet som endte med boken «Psykologens journal». Deretter skulle vi gå rett inn i prosjektet ved å demonstrere det live. Det vil si at jeg tok med meg en av mine kristne sparringspartnere og hadde en samtale med ham på scene. Jeg har en idé om at den kristne tradisjonen har et enormt potensial, men at flere av de mer konservative menighetene forholder seg til kristendom på en litt barnslig måte. Det var i alle fall et slikt argument jeg forsøkte å lede opp til gjennom innledningen.

Lars Aase – Redaktør i Cappelen Damm

Jeg vil altså takke publikum for sterkt oppmøte og godt engasjement denne dagen. Jeg vil dernest takke Rune Tobiassen

Pastor Rune Tobiassen fra Østsida Frikirke i Kristiansand

for at han stadig stiller opp for meg og fremmer sine synspunkter. Vi er gode venner, men vi har altså helt forskjellige perspektiver på livets store spørsmål. Jeg vil også takke Lars Aase som introduserte oss og har vært min redaktør gjennom hele prosjektet. Han er å regne som en god venn som alltid stiller opp og håndterer alle ledd i en bokutgivelse med ro og profesjonalitet. En lun og god person å snakke med, og en uvurderlig støtte når man skal forsøke å lande et stort prosjekt.

Beskrivelsen av boklanseringen fra Facebook:

Psykologen forlater kontoret for å undersøke livets mysterier. Finnes Gud? Hvorfor er vi her? Hva er meningen? Hvor er vi om 100 år? Hva skjer når vi dør? Det finnes mange store spørsmål, og svarene påvirker livet. Psykologens ateistiske perspektiver utfordres i møte med troende. Drevet av nysgjerrighet og uro er «Psykologens journal» en reise i motstridende ideer, og et forsøk på å skrive seg ut av egne konflikter. Denne kvelden skal journalen lanseres. Vi setter psykologen og pastoren på scenen for å se om de på noen måte har kommet videre i debatten. Psykologen er Sondre Risholm Liverød og pastoren er Rune Tobiassen. De er gode venner, men uenige i livets mest sentrale spørsmål.

Kan meningsforskjeller ta oss dypere inn i viktige spørsmål, eller blir det bare krangling?

Denne kvelden innledes av Sondre Risholm Liverød som beskriver sin reise i livets store spørsmål og møte med mennesker som har helt andre perspektiver enn ham selv. Deretter går vi rett inn i prosessen hvor pastoren og psykologen forsøker å orientere seg i spørsmål som betyr mye for dem begge.

I podcasten (SinnSyn) over kan du høre hele boklanseringen, mens i videoen under kan du se hele sekvensen. Blir du mer interessert i “Psykologens journal” er du også på riktig sted. Boken kan du kjøpe på linken til venstre eller her.

 

Da psykologen lanserte sin egen journal

Sondre Risholm Liverød
Psykologspesialist
WebPsykologen.no

Sondre Risholm Liverød er psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi. Han jobber som terapeut og teamleder ved en poliklinikk for gruppepsykoterapi ved Sørlandet sykehus i Kristiansand. Han driver nettmagasinene WebPsykologen.no og Psykolog.com, som sikter på å formidle psykologi på en anvendelig måte gjennom artikler og videoforedrag. Han underviser i utviklingspsykologi ved Universitetet i Agder. I 2016 ga han ut boken «Selvfølelsens psykologi», og i 2017 kom boken «Jeg, meg selv og selvbildet». I 2018 ble «Psykologens journal» publisert på Cappelen Damm. Denne boken beskriver psykologens møte med livets store spørsmål. I regi av WebPsykologen.no har Sondre også en podcast som heter SinnSyn. Her publiserer han ukentlige foredrag og samtaler om psykologi, filosofi og livssyn. I forbindelse med «Psykologens journal» har Sondre hatt mange samtaler med Pastor Rune Tobiassen. En del av disse samtalene er spilt inn på en podcast som heter «Pastoren & Psykologen». Alle podcastene er tilgjengelige på WebPsykologen.no, iTunes og en del andre plattformer. På YouTube har WebPsykologen en egen kanal hvor Sondre har publisert over 100 videoer. Ønsker du å følge aktiviteten, er det fortrinnsvis WebPsykologens Facebook-side som holder deg oppdatert.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here