Ep 10 – Å gi faen i de riktige tingene

Denne episoden omkranser anti-selvhjelps-boken til Mark Manson fra 2017 - Den subtile kunsten å gi faen.

Hør denne episoden på SinnSyn Premium

Denne episoden omkranser anti-selvhjelps-boken til Mark Manson fra 2017 – Den subtile kunsten å gi faen. Dette er en bok skrevet av en forholdsvis ung mann som slo seg opp som blogger. Det er mye banning og ungdomslig språk som trolig appellerer til de yngre. Jeg likte boken, kanskje fordi jeg er en tilhenger av selvhjelpslitteratur, og jeg liker ideer presentert på en litt spenstig måte. Jeg får inntrykk av at Mark Manson er den litt kjepphøye leven, som likevel er ganske intelligent, men sitter på bakerste benk i en forelesning om buddhisme. Han får med seg litt av det som blir sagt, og boken er hans gjenfortelling av denne forelesningen, altså litt lite skolert, men med en sjargong som treffer bredt. Man får en følelse av å lese en ungdomsbok, men jeg tar til meg både formuleringer og eksempler da mye av det jeg driver med er å formidle psykologi til folk flest.

Tema i dagens episode vil altså pensle rundt kunsten å gi faen. Det betyr at jeg skal snakke en del om verdier, hvorfor vi må bli mer bevisst våre egne verdier og legge en plan for hva vi vil ha ut av livet. Hva slags menneske vil jeg være? Hvilke livsprosjekter kan jeg sette i gang som reflekterer mine verdier, og hva skjer hvis vi går all-inn i livsprosjekter basert på overfladiske eller dårlige verdier? Velkommen til en ny premium episode av SinnSyn her på Podimo.

 

Sondre Risholm Liverød er psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi. Han jobber som terapeut og teamleder ved en poliklinikk for gruppepsykoterapi ved Sørlandet sykehus i Kristiansand. Han driver nettmagasinene WebPsykologen.no og Psykolog.com, som sikter på å formidle psykologi på en anvendelig måte gjennom artikler og videoforedrag. Han underviser i utviklingspsykologi ved Universitetet i Agder. I 2016 ga han ut boken «Selvfølelsens psykologi», og i 2017 kom boken «Jeg, meg selv og selvbildet». I 2018 ble «Psykologens journal» publisert på Cappelen Damm. Denne boken beskriver psykologens møte med livets store spørsmål. I regi av WebPsykologen.no har Sondre også en podcast som heter SinnSyn. Her publiserer han ukentlige foredrag og samtaler om psykologi, filosofi og livssyn. I forbindelse med «Psykologens journal» har Sondre hatt mange samtaler med Pastor Rune Tobiassen. En del av disse samtalene er spilt inn på en podcast som heter «Pastoren & Psykologen». Alle podcastene er tilgjengelige på WebPsykologen.no, iTunes og en del andre plattformer. På YouTube har WebPsykologen en egen kanal hvor Sondre har publisert over 100 videoer. Ønsker du å følge aktiviteten, er det fortrinnsvis WebPsykologens Facebook-side som holder deg oppdatert.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here