Ep 43 – Kuren mot angst & uro

Hvis man opplever angst, vil man gjerne forsøke å komme seg ut av ubehaget så fort som mulig. Det er ikke en anbefalt strategi, men det finnes en metode som fungerer.

Hør episoden her

I løpet av ett år vil omtrent 15 % av oss oppleve en form for angst på et nivå som kvalifiserer for en angstlidelse. Enda flere av oss vil oppleve perioder med stress, bekymring, indre spenninger, uro, psykisk ubehag og litt frynsete nerver. Angst er et fenomen som berører de fleste, og mange sliter med å finne veien ut av av den labyrinten man ofte beveger seg inn i når angsten først har fått grep. Imidlertid finnes det noen ganske universielle prinsipper som avhjelper angst og uro, og disse prinsippene kan være gull verdt for alle med en pågående angstlidelse, men ofte like anvendelige for «folk flest» som bare sliter litt med bekymring og uro i enkelte perioder. I dagens episode skal jeg forsøke å beskrive denne metoden, men det er ikke nødvendigvis å regne som en quick-fix. Metoden er imidlertid ganske enkel, men samtidig veldig komplisert. Den er lett å bruke, men kan også oppleves vanskelig og nesten umulig å dra veksel på. For å forstå hvordan man håndterer angst på best mulig måte, må vi virkelig ta innover oss de virksomme prinsippene, og det er nettopp det jeg vil forsøke å presentere i dagens episode. Velkommen til en premium episode av SinnSyn her hos Acast.

Sondre Risholm Liverød er psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi. Han jobber som terapeut og teamleder ved en poliklinikk for gruppepsykoterapi ved Sørlandet sykehus i Kristiansand. Han driver nettmagasinene WebPsykologen.no og Psykolog.com, som sikter på å formidle psykologi på en anvendelig måte gjennom artikler og videoforedrag. Han underviser i utviklingspsykologi ved Universitetet i Agder. I 2016 ga han ut boken «Selvfølelsens psykologi», og i 2017 kom boken «Jeg, meg selv og selvbildet». I 2018 ble «Psykologens journal» publisert på Cappelen Damm. Denne boken beskriver psykologens møte med livets store spørsmål. I regi av WebPsykologen.no har Sondre også en podcast som heter SinnSyn. Her publiserer han ukentlige foredrag og samtaler om psykologi, filosofi og livssyn. I forbindelse med «Psykologens journal» har Sondre hatt mange samtaler med Pastor Rune Tobiassen. En del av disse samtalene er spilt inn på en podcast som heter «Pastoren & Psykologen». Alle podcastene er tilgjengelige på WebPsykologen.no, iTunes og en del andre plattformer. På YouTube har WebPsykologen en egen kanal hvor Sondre har publisert over 100 videoer. Ønsker du å følge aktiviteten, er det fortrinnsvis WebPsykologens Facebook-side som holder deg oppdatert.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here