Manipulasjon

Vi tror vi har kontroll på egen atferd, men det har vi sannsynligvis i veldig liten grad. Små ting kan påvirke oss på utrolige måter. Bare det å høre noen få stikkord som gir visse assosiasjoner, kan påvirke oss mye. En studie ba mennesker lese opp en liste med ord som på subtilt vis kunne assosieres til alderdom: Bingo, Florida, Gran Canaria, kamferdrops, fyrstekake, rosenkål og Napoleonskake. Da disse folka forlot lokalet, gikk de langsommere enn de som ikke leste ord assosiert til alderdom (!) Tusenvis av ting påvirker alt vi tenker føler og foretar oss uten at vi er klar over det. Hva foregår egentlig i kulissene på vår egen psyke? Hør eller se hele foredraget om denne tematikken på mitt «Mentale treningsstudio».

Patreon kan du altså abonnere på SinnSyns mentale treningsstudio, og som abonnent av SinnSyn får du tilgang til masse ekstra episoder av SinnSyn, bøkene mine som lydbøker, meditasjonsveiledning, masse videoforedrag og mye mer. Velkommen til et dypdykk i menneskets sjelsliv.

Sondre Risholm Liverød er psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi. Han jobber som terapeut og teamleder ved en poliklinikk for gruppepsykoterapi ved Sørlandet sykehus i Kristiansand. Han driver nettmagasinene WebPsykologen.no og Psykolog.com, som sikter på å formidle psykologi på en anvendelig måte gjennom artikler og videoforedrag. Han underviser i utviklingspsykologi ved Universitetet i Agder. I 2016 ga han ut boken «Selvfølelsens psykologi», og i 2017 kom boken «Jeg, meg selv og selvbildet». I 2018 ble «Psykologens journal» publisert på Cappelen Damm. Denne boken beskriver psykologens møte med livets store spørsmål. I regi av WebPsykologen.no har Sondre også en podcast som heter SinnSyn. Her publiserer han ukentlige foredrag og samtaler om psykologi, filosofi og livssyn. I forbindelse med «Psykologens journal» har Sondre hatt mange samtaler med Pastor Rune Tobiassen. En del av disse samtalene er spilt inn på en podcast som heter «Pastoren & Psykologen». Alle podcastene er tilgjengelige på WebPsykologen.no, iTunes og en del andre plattformer. På YouTube har WebPsykologen en egen kanal hvor Sondre har publisert over 100 videoer. Ønsker du å følge aktiviteten, er det fortrinnsvis WebPsykologens Facebook-side som holder deg oppdatert.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here