Shots av SinnSyn 2

Er det mulig å lage innhold på ett minutt, som faktisk kan få deg til å tenke litt mer på det som ble sagt, og ikke bare scrolle videre uten noe som helst stimulering av hjerneaktivitet?

Jeg mener at man risikerer å bli overfladisk, dum og ukonsentrert av å bruke for mye tid på raske sosiale medier, men likevel har SinnSyn en konto både på Facebook, Instagram, Twitter, Youtube og TikTok. Når jeg selv befinner meg i et tidssluk av tilfeldige videoer og fengslende øyeblikk, som fanger min oppmerksomhet i 30 sekunder med påfølgende nye videoer og oppdateringer i samme sjanger for å paralysere meg i enda lenger tid, forbanner jeg min egen mangel på impulskontroll.

Shots av SinnSyn har også blitt en egen podcast, og den finner du der du hører på podcaster.

Kanskje er det dobbelmoralsk at jeg selv bruke sosiale medier til formidling og promotering, men jeg håper at jeg kan lage innhold på 1 minutt som faktisk kan få deg til å tenke litt mer på det som ble sagt, og ikke bare scrolle videre uten noe som helst stimulering av hjerneaktivitet. I dagens episode samler jeg opp et titalls shots av SinnSyn som en oppsummering for faste lyttere, og som en slags introduksjon til podcasten for deg som aldri har hørt SinnSyn før. Dette er den andre episoden hvor jeg samler korte synopser av episoder fra denne podcasten. Noen av dere har hørt disse episodene før, og da håper jeg dette kan fungere som en slags forfriskende repetisjon. Jeg tilstreber å si hva jeg mener er det viktigste fra en episode på under 1 minutt, og jeg tar deg gjennom et titalls episoder på denne måten. For deg som ikke har hørt noe særlig på SinnSyn, får du her en mulighet til en rask gjennomgang av den typen tematikk du kan forvente å finne her på podcasten. Dette er langt i fra en fullstendig sammenfatning av episodene på SinnSyn, med de representerer typiske problemstillinger jeg dykker ned i her på podcasten.

Når jeg lager en episode på SinnSyn, bruker forholdsvis mye tid på research, og jeg skriver lengre tekster som inneholder de poengene jeg vil ha frem. Det er ikke plass til det jeg vil si på Facebook, Instagram, Twitter og TikTok, men kanskje kan du likevel få noe fornuftig ut av mine oppsummeringer på 1 minutt. Hvis du synes at en enkel tematikk er interessant, vil du også ha muligheten til å koble deg ut av det sosiale mediet og inn på en podcast-app for et dypere dykk i et lengre format som tar deg inn i menneskets psykologiske avkroker.

Jeg synes faktisk det er ganske gøy å produsere korte videoer med et så konsist budskap som mulig. Dersom du følger SinnSyn på Facebook, Instagram, Twitter, Youtube og TikTok kan du få med deg dette innholdet hvor det visuelle også blir en viktig faktor. I dagens episode får du ikke med deg det visuelle, men jeg skal gi deg noen shots av SinnSyn som forhåpentligvis får deg til å tenke på noe helt nytt, eller tenke annerledes om ting du har tenkt på mange ganger før. Velkommen til den andre trailer-episoden av SinnSyn. Det er små shorts av innsikt, oversikt eller «psykisk sikt», men jeg kaller det SinnSyn.

Ellers vil jeg takke deg for at du hørte På SinnSyn. Vil du ha mer materiale enn det du finner her på den åpne podcasten, eller i sosiale medier, kan du tegne et eksklusivt abonnement på mitt mentale treningsstudio. Det gjør du ved å gå inn på https://www.patreon.com/sinnsyn. Min Patreon konto er en side for deg som finner verdi her på SinnSyn og ønsker å støtte prosjektet med en liten sum i måneden. Det er tid- og kostnadskrevende på drive denne podcasten, men for tiden for jeg ekstra ressurser fra mange av dere som støtter prosjektet på Patreon. Det setter jeg utrolig stor pris på, og dere skal vite at det er dere som holder hjula i gang her på podcasten uke etter uke. Uten noe bidrag fra dere lyttere, hadde jeg ikke hatt kapasitet til å drifte podcasten så aktivt. Men jeg elsker å gjøre dette, og er derfor utrolig takknemlig for alle dere som er mine trofaste Patreon Supportere. Som takk for støtten, får alle supportere et abonnement med ganske mye ekstramateriale fra meg og SinnSyn. Det vil si lydbøker, ekstra episoder av SinnSyn, mentale øvelser, videoforedrag og intervjuer med mere. For deg som ikke har økonomiske muligheter til å støtte prosjektet, er det helt i orden. Målet mitt er å spre interesse og kunnskap om psykisk helse til så mange som mulig, og det skal ikke la seg begrense av økonomiske vanskeligheter. Derfor skal det meste av det som foregår på SinnSyn ligge åpent for alle som følger denne podcasten i sin podcast app, og ikke minst i de ulike sosiale kanalene. Av og til vil du få en episode av denne typen, som du finner i avspilleren øverst, gjerne på en lørdag, hvor jeg ønsker å samle noen shots av SinnSyn, og jeg håper dere opplever det som viktig bruk av tid, og ikke bare som digital tidtrøyte. Takk for følge og velkommen tilbake i en helt nye episode om kun noen få dager. På gjenhør!

Sondre Risholm Liverød er psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi. Han jobber som terapeut og teamleder ved en poliklinikk for gruppepsykoterapi ved Sørlandet sykehus i Kristiansand. Han driver nettmagasinene WebPsykologen.no og Psykolog.com, som sikter på å formidle psykologi på en anvendelig måte gjennom artikler og videoforedrag. Han underviser i utviklingspsykologi ved Universitetet i Agder. I 2016 ga han ut boken «Selvfølelsens psykologi», og i 2017 kom boken «Jeg, meg selv og selvbildet». I 2018 ble «Psykologens journal» publisert på Cappelen Damm. Denne boken beskriver psykologens møte med livets store spørsmål. I regi av WebPsykologen.no har Sondre også en podcast som heter SinnSyn. Her publiserer han ukentlige foredrag og samtaler om psykologi, filosofi og livssyn. I forbindelse med «Psykologens journal» har Sondre hatt mange samtaler med Pastor Rune Tobiassen. En del av disse samtalene er spilt inn på en podcast som heter «Pastoren & Psykologen». Alle podcastene er tilgjengelige på WebPsykologen.no, iTunes og en del andre plattformer. På YouTube har WebPsykologen en egen kanal hvor Sondre har publisert over 100 videoer. Ønsker du å følge aktiviteten, er det fortrinnsvis WebPsykologens Facebook-side som holder deg oppdatert.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here