Superbruker på seg selv del 2 av 3

Mennesker har i prinsippet tilgang til sine egne kildekoder. Vi kan observere hvordan vårt eget mentale operativsystem opererer, og vi kan justere "bugs" i systemet.

Hør hele episoden her

Tenk på sinnet som en vanlig bruker av en datamaskin. Sinnet har tilgang til det man trenger for å komme seg gjennom dagen. Men du, som kan observere sinnet, er som en superbruker som har tilgang til sinnet, men også tilgang og innsikt i hvordan sinnet opererer. Denne innsikten betyr at du også kan justere sinnet dersom algoritmene i programmet gir uheldige utslag. Jeg fortsetter å reflektere over rollen som superbruker på seg selv i andre del av denne miniserien.

Sondre Risholm Liverød er psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi. Han jobber som terapeut og teamleder ved en poliklinikk for gruppepsykoterapi ved Sørlandet sykehus i Kristiansand. Han driver nettmagasinene WebPsykologen.no og Psykolog.com, som sikter på å formidle psykologi på en anvendelig måte gjennom artikler og videoforedrag. Han underviser i utviklingspsykologi ved Universitetet i Agder. I 2016 ga han ut boken «Selvfølelsens psykologi», og i 2017 kom boken «Jeg, meg selv og selvbildet». I 2018 ble «Psykologens journal» publisert på Cappelen Damm. Denne boken beskriver psykologens møte med livets store spørsmål. I regi av WebPsykologen.no har Sondre også en podcast som heter SinnSyn. Her publiserer han ukentlige foredrag og samtaler om psykologi, filosofi og livssyn. I forbindelse med «Psykologens journal» har Sondre hatt mange samtaler med Pastor Rune Tobiassen. En del av disse samtalene er spilt inn på en podcast som heter «Pastoren & Psykologen». Alle podcastene er tilgjengelige på WebPsykologen.no, iTunes og en del andre plattformer. På YouTube har WebPsykologen en egen kanal hvor Sondre har publisert over 100 videoer. Ønsker du å følge aktiviteten, er det fortrinnsvis WebPsykologens Facebook-side som holder deg oppdatert.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here