Superbruker på seg selv del 3 av 3

Mange tenker mye, diskuterer med seg selv, tviler og grubler, men da sitter man fast i brukermodus. Du må logge på som superbruker for å få en ordentlig oversikt.

Se siste del av denne miniserien her

Når du lærer deg å hacke sinnet, er det som å logge seg på som superbruker. Du har altså full tilgang og potensielt sett full kontroll. Dessverre er det slik at så snart vi logger på som superbruker, vil tankene våre overta, og i det øyeblikket kastes vi tilbake i vanlig bruker-modus uten å legge merke til det.

Den gode nyheten er at vi kan trenes opp til å koble på superbruker-modus når vi vil. Vi kan også lære oss å bli værende i superbruker-modus over litt lengre perioder. Velkommen til tredje og siste del i denne miniserien om å være superbruker på seg selv.

Sondre Risholm Liverød er psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi. Han jobber som terapeut og teamleder ved en poliklinikk for gruppepsykoterapi ved Sørlandet sykehus i Kristiansand. Han driver nettmagasinene WebPsykologen.no og Psykolog.com, som sikter på å formidle psykologi på en anvendelig måte gjennom artikler og videoforedrag. Han underviser i utviklingspsykologi ved Universitetet i Agder. I 2016 ga han ut boken «Selvfølelsens psykologi», og i 2017 kom boken «Jeg, meg selv og selvbildet». I 2018 ble «Psykologens journal» publisert på Cappelen Damm. Denne boken beskriver psykologens møte med livets store spørsmål. I regi av WebPsykologen.no har Sondre også en podcast som heter SinnSyn. Her publiserer han ukentlige foredrag og samtaler om psykologi, filosofi og livssyn. I forbindelse med «Psykologens journal» har Sondre hatt mange samtaler med Pastor Rune Tobiassen. En del av disse samtalene er spilt inn på en podcast som heter «Pastoren & Psykologen». Alle podcastene er tilgjengelige på WebPsykologen.no, iTunes og en del andre plattformer. På YouTube har WebPsykologen en egen kanal hvor Sondre har publisert over 100 videoer. Ønsker du å følge aktiviteten, er det fortrinnsvis WebPsykologens Facebook-side som holder deg oppdatert.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here