Tiltrekningens Psykologi

Vi tror vi velger partner, men…

Vi tiltrekkes mennesker som ligner oss. Lignende størrelsen på nese og avstand mellom øynene er faktorer som fremmer tiltrekning.

Vi tiltrekkes også mennesker av samme etniske bakgrunn, tilsvarende utdannelse og sosioøkonomisk bakgrunn.

En studie fra Colombia, South Carolina, fra 50-tallet viste at over halvparten av ekteskap var inngått mellom mennesker som bodde innenfor 16 kvartaler, og 37 % av disse bodde ikke mer enn fem kvartaler fra hverandre.

Vi føres sammen med mennesker som deler våre interesser, holdninger og forvetninger, men vi graviterer også mot mennesker med visse fysiske karakteristika.

Heteroseksuelle kvinner tiltrekkes av menn med symmetriske ansiktsproposjoner, de bør være litt eldre, høyere og fysisk sterkere enn kvinnen. Det er ganske velkjent, men visste du at kvinner også tiltrekkes av menn med store pupiller?

Menne tiltrekkes ganske universalt kvinner med et forhold mellom midje og hofter tilsvarende en ratio på 0,7. I tillegg er kraftige lepper, ren hud og fyldig hår blant faktorene som fremmer tiltrekning.

Tusenvis av ting påvirker alt vi tenker føler og foretar oss uten at vi er klar over det. Hør eller se hele foredraget om denne tematikken på mitt «Mentale treningsstudio».

Patreon kan du altså abonnere på SinnSyns mentale treningsstudio, og som abonnent av SinnSyn får du tilgang til masse ekstra episoder av SinnSyn, bøkene mine som lydbøker, meditasjonsveiledning, masse videoforedrag og mye mer. Velkommen til et dypdykk i menneskets sjelsliv.

Sondre Risholm Liverød er psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi. Han jobber som terapeut og teamleder ved en poliklinikk for gruppepsykoterapi ved Sørlandet sykehus i Kristiansand. Han driver nettmagasinene WebPsykologen.no og Psykolog.com, som sikter på å formidle psykologi på en anvendelig måte gjennom artikler og videoforedrag. Han underviser i utviklingspsykologi ved Universitetet i Agder. I 2016 ga han ut boken «Selvfølelsens psykologi», og i 2017 kom boken «Jeg, meg selv og selvbildet». I 2018 ble «Psykologens journal» publisert på Cappelen Damm. Denne boken beskriver psykologens møte med livets store spørsmål. I regi av WebPsykologen.no har Sondre også en podcast som heter SinnSyn. Her publiserer han ukentlige foredrag og samtaler om psykologi, filosofi og livssyn. I forbindelse med «Psykologens journal» har Sondre hatt mange samtaler med Pastor Rune Tobiassen. En del av disse samtalene er spilt inn på en podcast som heter «Pastoren & Psykologen». Alle podcastene er tilgjengelige på WebPsykologen.no, iTunes og en del andre plattformer. På YouTube har WebPsykologen en egen kanal hvor Sondre har publisert over 100 videoer. Ønsker du å følge aktiviteten, er det fortrinnsvis WebPsykologens Facebook-side som holder deg oppdatert.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here