Mindfulness styrker vår kompetanse på eget følelsesliv

Mindfulness utvikler våre evner til å håndtere følelser på en mer adekvat måte. Det kan gi oss mental styrke til å akseptere følelser, men ikke fanges av dem.

Portrait of a thoughtful man having doubts

Selvutvikling handler ikke bare om å få overvekt av positive og gledelige følelser. Det handler dypest sett om vår evne til å føle mer. Det betyr ar at selvutvikling vil gi rom for mer sorg og mer glede, men vår evne til å håndtere sterke følelser er styrket. Mindfulness er en praksis som på sett og vis utvikler våre evner til å håndtere følelser på en mer adekvat måte. Det kan gi oss den styrken vi trenger til å akseptere følelser, men ikke fanges av dem. Dette er tema i følgende video.

 

 

 

Header til hjemmeside kurstilbud 1WebPsykologen har flere kurs hvor du kan lære mer om psykologi, mindfulness og selvutvikling. Ta en titt på våre annonserte kurs på denne siden: Kurs med WebPsykologen

 

 

 

 

Av Psykologspesialist
Sondre Risholm Liverød
WebPsykologen.no

Sondre Risholm Liverød er psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi. Han jobber som terapeut og teamleder ved en poliklinikk for gruppepsykoterapi ved Sørlandet sykehus i Kristiansand. Han driver nettmagasinene WebPsykologen.no og Psykolog.com, som sikter på å formidle psykologi på en anvendelig måte gjennom artikler og videoforedrag. Han underviser i utviklingspsykologi ved Universitetet i Agder. I 2016 ga han ut boken «Selvfølelsens psykologi», og i 2017 kom boken «Jeg, meg selv og selvbildet». I 2018 ble «Psykologens journal» publisert på Cappelen Damm. Denne boken beskriver psykologens møte med livets store spørsmål. I regi av WebPsykologen.no har Sondre også en podcast som heter SinnSyn. Her publiserer han ukentlige foredrag og samtaler om psykologi, filosofi og livssyn. I forbindelse med «Psykologens journal» har Sondre hatt mange samtaler med Pastor Rune Tobiassen. En del av disse samtalene er spilt inn på en podcast som heter «Pastoren & Psykologen». Alle podcastene er tilgjengelige på WebPsykologen.no, iTunes og en del andre plattformer. På YouTube har WebPsykologen en egen kanal hvor Sondre har publisert over 100 videoer. Ønsker du å følge aktiviteten, er det fortrinnsvis WebPsykologens Facebook-side som holder deg oppdatert.

1 kommentar

  1. Så fint å lytte til! Og så godt at slike forståelsesmåter kommer inn i psykologien. Her er det så mye å hente for oss, det gir et så mye større rom enn tradisjonell vestlig psykologi. Så takk 🙂

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here