#167 – Slik tenker de med god selvfølelse

God selvfølelse handler om å ta ansvar for egen eksistens, tenke rasjonelt og handle på veloverveide beslutninger snarere enn impulser og tilfeldige innskytelser.

Jeg skal vie to episoder til Selvfølelse. De som følger SinnSyn vet at jeg har skrevet en hel bok om «Selvfølelsens Psykologi». I den boken forsøker jeg å forstå selvfølelse fra mange ulike perspektiver, og jeg presenterer over 20 øvelser som har potensial til å forbedre vår selvfølelse. I denne episoden skal jeg fokusere på en teoretiker som har fascinert meg i mange år. Det er Nathaniel Branden, og han har også skrevet en bok om selvfølelse. Branden var en skarp teoretiker, men politisk sett befant han seg i et helt annet landskap enn meg selv. Han var en venn og elsker av Ian Rand som var en slags «ultra-kapitalist». På tross av hans politiske holdninger og tilbøyeligheter, skriver han filosofisk interessant om Selvfølelse, og i denne episoden (og muligens den neste) skal jeg presenter deg for Brandens ideer om Selvfølelse.

Er du interessert i Selvfølelse? Jeg leser min egen bok «Selvfølelsens Psykologi» kapittel for kapittel på min Patreon-Side. For en liten sum i måneden, skal jeg ta deg gjennom Selvfølelsens Psykologi og presentere deg for over 20 øvelser som styrker selvfølelsen. Min Patreon-side har jeg valgt å kalle et «mentalt treningsstudio». Som medlem får du masse ekstramateriale samt månedlige øvelser som stimulerer mentale muskler. Meld deg på her!

 

Av alle vurderinger du gjør i livet, er den vurderingen du gjør av deg selv den viktigste. Forskjellen på dårlig selvfølelse og god selvfølelse speiler forholdet mellom en passiv orientering til livet og en aktiv orientering. I denne episoden skal jeg altså undersøke selvfølelse, og jeg skal se på hvordan mennesker med god selvfølelse tenker, føler og forholder seg til livet. Jeg skal basere meg på Nathaniel Branden og min egen bok som heter «Selvfølelsens psykologi». Blir du mer interessert i selvfølelse etter å ha hørt denne episoden, så håper jeg at du klikker den inn på denne linken og anskaffer deg «Selvfølelsens Psykologi» til best pris med gratis frakt og rask levering.

Denne episoden er basert på følgende artikkel her fra WebPsykologen:

Slik tenker de med god selvfølelse

Sondre Risholm Liverød er psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi. Han jobber som terapeut og teamleder ved en poliklinikk for gruppepsykoterapi ved Sørlandet sykehus i Kristiansand. Han driver nettmagasinene WebPsykologen.no og Psykolog.com, som sikter på å formidle psykologi på en anvendelig måte gjennom artikler og videoforedrag. Han underviser i utviklingspsykologi ved Universitetet i Agder. I 2016 ga han ut boken «Selvfølelsens psykologi», og i 2017 kom boken «Jeg, meg selv og selvbildet». I 2018 ble «Psykologens journal» publisert på Cappelen Damm. Denne boken beskriver psykologens møte med livets store spørsmål. I regi av WebPsykologen.no har Sondre også en podcast som heter SinnSyn. Her publiserer han ukentlige foredrag og samtaler om psykologi, filosofi og livssyn. I forbindelse med «Psykologens journal» har Sondre hatt mange samtaler med Pastor Rune Tobiassen. En del av disse samtalene er spilt inn på en podcast som heter «Pastoren & Psykologen». Alle podcastene er tilgjengelige på WebPsykologen.no, iTunes og en del andre plattformer. På YouTube har WebPsykologen en egen kanal hvor Sondre har publisert over 100 videoer. Ønsker du å følge aktiviteten, er det fortrinnsvis WebPsykologens Facebook-side som holder deg oppdatert.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here