#81 – Vi styres av selvbilde

Selvbildet er et slags psykologisk kompass som bestemmer forholdet mellom suksess og fiasko i ditt liv. Hva er selvbildet? Og kan vi påvirke eller justere vårt selvbilde? Maxwell Maltz mener at det er mulig!

I denne episoden skal du først få en oppsummering av boken til plastikkirurgen Maxwell Maltz. Boken har et merkelig navn: Den heter Psyko-Cybernetik og den handler om hvordan mennesket er styrt av et underliggende selvbildet. Etter gjennomgang av denne boken, kommer en samtale i regi av Humanetisk forbund. I september 2018 reiste jeg rundt til 6 forskjellige Sørlandsbyer for å delta i samtaler om ulike temaer innenfor psykologi og filosofi. I Arendal skulle vi snakket om Selvbildet, og vi tok utgangspunkt i boken til Maltz. Overskriften på samtalen var som følger: «Slik styres vi av selvbildet». Det ble en hyggelig prat på biblioteket i Arendal en tirsdagskveld som ett av mange arrangementer under humanetiske uker. Velkommen til en ny episode av SinnSyn.

Se artikkelen:

Vi styres av vårt selvbilde

Selvbildet er et slags psykologisk kompass som bestemmer forholdet mellom suksess og fiasko i ditt liv. Hva er selvbildet? Og kan vi påvirke eller justere vårt selvbilde? Maxwell Maltz mener at det er mulig!

Sondre Risholm Liverød
Psykologspesialist
WebPsykologen.no

Sondre Risholm Liverød er psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi. Han jobber som terapeut og teamleder ved en poliklinikk for gruppepsykoterapi ved Sørlandet sykehus i Kristiansand. Han driver nettmagasinene WebPsykologen.no og Psykolog.com, som sikter på å formidle psykologi på en anvendelig måte gjennom artikler og videoforedrag. Han underviser i utviklingspsykologi ved Universitetet i Agder. I 2016 ga han ut boken «Selvfølelsens psykologi», og i 2017 kom boken «Jeg, meg selv og selvbildet». I 2018 ble «Psykologens journal» publisert på Cappelen Damm. Denne boken beskriver psykologens møte med livets store spørsmål. I regi av WebPsykologen.no har Sondre også en podcast som heter SinnSyn. Her publiserer han ukentlige foredrag og samtaler om psykologi, filosofi og livssyn. I forbindelse med «Psykologens journal» har Sondre hatt mange samtaler med Pastor Rune Tobiassen. En del av disse samtalene er spilt inn på en podcast som heter «Pastoren & Psykologen». Alle podcastene er tilgjengelige på WebPsykologen.no, iTunes og en del andre plattformer. På YouTube har WebPsykologen en egen kanal hvor Sondre har publisert over 100 videoer. Ønsker du å følge aktiviteten, er det fortrinnsvis WebPsykologens Facebook-side som holder deg oppdatert.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here